Coronamaatregelen: kies elke week één hobby

© BRUZZ

De coronaregels over wat wel en niet mag voor kinderen en hun activiteiten na school zijn gewijzigd. De regeringen in ons land zijn het daar dinsdag over eens geworden. Dit is wat er veranderd.

Heb jij veel activiteiten na school? Laat het ons gerust weten in de reacties onderaan dit artikel.👇

Kinderen onder de 12 jaar

Voor kinderen jonger dan 12 jaar worden de regels een beetje strikter.

  • Je mag na school nog maar één hobby of activiteit per week doen. Doe je verschillende sporten en bijvoorbeeld muziekschool, dan moet je daar voortaan eentje per week uit kiezen. 🏑
  • Die activiteit mag ook nog maar met maximaal 10 personen gebeuren. Jouw sportclub of academie zal je daar de komende dagen waarschijnlijk nog wel over informeren.

Het goede nieuws is dat de stages en kampen tijdens de krokusvakantie wel nog mogen doorgaan. 🙌 Daar wordt het aantal kinderen (-12) per stage beperkt tot 25 kinderen.

Kinderen boven de 12 jaar

Voor oudere kinderen en jongeren worden de regels een beetje soepeler. Tot nu toe mochten + 12-jarigen hun hobby of sport niet meer beoefenen. Daar komt nu verandering in.

Zij mogen met hun club opnieuw samenkomen, maar dat moet dan wel buiten zijn en met maximaal 10 personen. Ook voor deze groep geldt dat ze slechts één hobby of activiteit per week mogen kiezen.

De versoepeling geldt wel alleen voor sporten en hobby’s in clubverband en dus moet de trainer of begeleider van de club erbij zijn. Ook jeugdbewegingen mogen terug georganiseerd worden voor +12-jarigen volgens deze nieuwe regels. 🥾

Met tien vrienden een wedstrijdje spelen op het basketbal- of voetbalveldje in de buurt, mag dus spijtig genoeg nog steeds niet. 🏀 De regel blijft hier hetzelfde: je mag met maximum 4 vrienden buiten afspreken.

Waarom is deze verandering nodig?

De afgelopen dagen was het al vaker in het nieuws: in een aantal scholen waren er meer besmettingen, soms met de nieuwe Britse coronavariant die besmettelijker is. Een aantal scholen moesten tijdelijk ook de deuren sluiten en leerlingen en hun ouders moesten in quarantaine.

Daardoor werd beslist om de regels rond activiteiten voor jongeren en kinderen opnieuw te bekijken. 👀

Door het aantal activiteiten na school te beperken tot één activiteit en de groepen ook kleiner te maken, hopen de experten dat het virus minder snel zal rondgaan.

Vanaf wanneer geldt dit?

Dat is nog niet helemaal duidelijk, maar de minister van Jeugd (Benjamin Dalle) wil ze liefst vanaf komend weekend laten ingaan.

En hoe zit het bij jou?

Heb jij nog veel activiteiten na school? En voor welke hobby of sport zal jij nu als eerste kiezen? Laat het ons gerust weten in de reacties hieronder.👇

Lees meer over