Stay home

De jacht op (knuffel)beren is geopend! ?

Ook Brussel doet mee aan de berenjacht! © Ivan Put

Tijdens deze Stay Home-periode is het belangrijk om toch af en toe een frisse neus te halen buiten 👃. Om die wandeling wat leuker te maken, zetten heel veel Brusselaars sinds kort een knuffelbeer voor het raam. Zo kan je met je gezin op berenjacht gaan! 🐻 Zet er ook een achter je raam en zoek nadien de beren in jouw buurt!

Het idee van de berenjacht komt overgewaaid uit Australië en het Verenigd Koninkrijk. Nu gaat er ook in België een oproep rond om een knuffelbeer voor je venster te zetten. Ga dus snel op pad en tel zoveel mogelijk beren! Coronawandelingen waren nog nooit zo leuk. 🔍

Opgelet: het is niet de bedoeling dat je met al je vrienden op jacht gaat. De coronamaatregelen moeten tijdens je tocht nog steeds gerespecteerd worden: je gaat dus best met je gezin op jacht. Er kan één iemand extra mee, op voorwaarde dat die genoeg afstand houdt natuurlijk. ?

Je kan je berenjacht extra leuk maken door er regels bij te verzinnen:

als je een knuffel ziet, moet je snel een beer nadoen; na het spotten van 10 beren moet iedereen "ik zag twee beren" zingen; als je 50 beren hebt gevonden, zijn je ouders je een zak berensnoepjes verschuldigd, enzovoort. 🤪

Wil je weten waar de meeste beren te vinden zijn?

De Brusselse Marieke Algoed maakte een online kaart (die je hieronder op de pagina kan terugvinden) waar ze de locaties van de knuffels op verzamelt. Die kaart deelde ze in verschillende Facebookgroepen. Omdat veel Brusselaars in een appartement wonen, vroegen Marieke en haar helpers aan de deelnemers om ook de verdieping van hun appartement te vermelden. Je kan op de online kaart dus zelfs terugvinden op welke verdieping de beertjes zich bevinden!

Zelf een nieuwe berenlocatie aan de kaart toevoegen kan ook door het formulier via deze link in te vullen.

De kaart vol beertjes die Marieke Algoed en haar helpers maakten om de zoektocht nog leuker te maken.