1 jaar corona

Jarig zijn in tijden van corona

We leven al een jaar met corona en alle regeltjes die daarbij horen. Dat betekent ook dat iedereen ondertussen zijn verjaardag 🎂 heeft gevierd op een waarschijnlijk net iets andere manier. Wij hoorden bij een aantal ketten hoe dat ging en zijn ook benieuwd naar jouw verhaal!

Vroeger vierden we onze verjaardag meestal met leuke feestjes: eentje op school, eentje met de vrienden, eentje met de familie ... Het afgelopen jaar zag dat feest er waarschijnlijk net iets anders uit.

Super verrassing

Zo ook voor Zeger. Hij werd 9 jaar in mei en dus nog in volle lockdown. Een groot feest ging niet, maar zijn mama had daar iets op gevonden. “Toen ik naar buiten ging, stond er een grote kartonnen doos voor de deur. 📦 En in die doos zat mijn beste vriend als cadeau! Hij is heel de dag blijven spelen. Supertof. En een meisje van mijn klas is voor mijn raam komen zingen en een cadeau 🎁 komen afgeven.”

20210315 jarig in coronatijden zeger
© RA
| Zeger kreeg een wel heel bijzonder cadeau.

Een goed cadeau vinden

Ook het vinden van een cadeau 🎁 voor een jarige was het afgelopen jaar niet altijd makkelijk. Dat ondervond Mona (12) toen haar zus jarig was in april vorig jaar. Op dat moment zaten we nog volop in de eerste lockdown en waren alle winkels gesloten. Snel naar de winkel voor een cadeau kon dus niet. ⛔ Maar dat hield Mona niet tegen om haar jarige zus te verwennen.

Dagje gamen

Marcel werd in januari 10 jaar. Dat er geen groot feest met de klasgenootjes in zat, was toen al geen verrassing meer. Maar er werd wel gevierd.

“Ik heb mijn beste vriend thuis uitgenodigd. Eerst zijn we naar het park geweest om Pokemon Go te spelen. Daarna hebben we bij mij thuis heel de dag gegamed.🎮"

"De dag erna zijn mijn meter en peter mij komen verrassen in de tuin van het appartementsgebouw waar ik woon, met taart, drank én cadeautjes. 😉 Een beetje vreemd omdat we afstand van elkaar moesten houden, maar wel leuk. ”

En jij? 👑

Hoe heb jij je verjaardag het afgelopen jaar gevierd? Laat het ons weten in de reacties hieronder. 👇