Jouw droom voor Brussel: 'Een groen Brussel met meer fietsers'

© KH / BRUZZ
| Meer groen in de straten, zoals in deze Halvemaanstraat in Vorst.

Imane (13 jaar) van DebateVille droomt van een groener Brussel met minder auto’s en meer fietsers.

Dit is de droom van Imane:

“Mijn droom is dat er meer natuur komt in Brussel, dat er minder afval ligt in de straten en dat het er netter uitziet.”

“Ik wil ook graag meer bloemen of bomen in de straten zodat het er ook mooier uitziet en aangenamer wordt. Ik vind Brussel nu al mooi maar er zit veel verkeer in Brussel en een beetje groen kan geen kwaad.”

“Wat ik ook heel leuk zou vinden is meer plek voor fietsers omdat het hier in Brussel heel moeilijk is om te kunnen fietsen, het is heel druk en best gevaarlijk. Het zou er trouwens echt leuk uitzien zo met fietsers en meer natuur. “

“Dat is ook beter voor het milieu want dan gaan meer mensen met de fiets en minder met de auto en Brussel heeft dat echt nodig vind ik. Er zijn heel veel mensen die willen fietsen maar dat is heel moeilijk hier. Er kan in plaats van driehoekjes een pad voor fietsers naast die van de auto’s dat is veiliger. En er kunnen ook verkeerslichten komen voor fietsers net zoals in Nederland. Dan gaan er meer mensen kunnen fietsen.”

“Ik vind het een echte leuke stad maar met meer groen en meer fietsers zou het er leuk uitzien en het is ook beter voor het milieu.”

  • Heb jij ook een droom voor Brussel na corona? Laat het ons zeker weten en dan plaatsen we hem op onze website. Dat mag via een tekstje of in een video zijn.

Dromen voor Brussel

Wat is jouw droom voor Brussel na corona? Die vraag stellen we aan de Brusselse ketjes zelf. Dit zijn hun dromen.