Mondmaskers blijven aan in Brusselse klassen

© Photonews

In Vlaanderen is het dragen van een mondmasker 😷 op school niet meer verplicht vanaf 1 oktober. In de Brusselse scholen moet het mondmasker voorlopig wel nog aanblijven in de klas.

In Vlaanderen zijn heel veel volwassenen en jongeren boven de 12 jaar volledig gevaccineerd. De minister van Onderwijs heeft daarom samen met de scholen beslist dat het mondmasker op school niet meer nodig is vanaf 1 oktober.

En wat in Brussel? Daar wordt voorlopig nog niet versoepeld. 🙁 De reden is dat er in Brussel niet voldoende volwassenen en jongeren zich hebben laten vaccineren. In de Brusselse scholen moet het mondmasker dus nog gedragen worden door leerlingen vanaf het vijfde leerjaar tot en met het zesde middelbaar.

Daarmee wil de overheid vermijden dat besmettingen via kinderen en jongeren kunnen overgaan op ouders die niet gevaccineerd zijn.

💉 Vaccinatie op school

Veel secundaire scholen bieden hun leerlingen ondertussen de kans om zich te laten vaccineren op school. In het Koninklijk Atheneum in Koekelberg schoven vorig week 48 leerlingen aan voor hun eerste prik. Wij gingen toen een kijkje nemen.

🚫 Quarantaine voor -12 jarigen

De regels over wanneer jij of je klas in quarantaine moet wanneer een klasgenoot besmet is, zijn wel soepeler geworden voor leerlingen jonger dan 12 jaar.

In het begin van het schooljaar moest de hele klas nog in verplichte quarantaine als over een periode van twee weken verschillende kinderen uit eenzelfde klas besmet geraakten. 🦠 Nu moet dat pas als er in één week verschillende besmettingen zijn.

Alle leerlingen van de klas moeten zich dan nog steeds laten testen op corona. Maar als die test negatief is, mag je de volgende dag meteen weer naar school. In het begin van het schooljaar moest je dan toch nog in quarantaine blijven tot ook de tweede test een week later negatief was. Gelukkig is dat dus nu niet meer nodig.

Wat vind jij ervan dat in Brussel het mondmasker nog even verplicht blijft? Laat het weten in de comments hieronder. 👇👇