Samen spelen vanop afstand? Het kan met deze afstandsspelletjesgids

We zitten al meer dan twee maanden in lockdown en hebben onze vrienden al die tijd moeten missen. Met deze afstandsspelletjes kan je toch samen spelen. 😎 Weet jij ook nog toffe spelletjes die je vanop afstand kan spelen met je vrienden? Laat het dan zeker weten via de reacties onderaan.

1. Boekenruil

20200518 lezend meisje book lezen
© pngtree

Wissel met je vrienden van favoriete boek! Ga het bij hen op de stoep leggen als ze in de buurt wonen of stuur het met een leuke kaart op via de post. Dan kan je uitkijken naar een pakketje.

Spreek af wanneer jullie het boek ongeveer uit hebben, dan kan je het via skype/zoom/… bespreken.

Geen inspiratie voor een goed boek? Bekijk dan zeker even deze boekentips.

2. Homemade Kaartjes

  • Stap 1. Zoek een stuk karton. Een doos van één van de pakjes die de laatste weken zijn toegekomen of een doos cornflakes.
  • Stap 2. Verzamel oude kranten en boekjes en knip er leuke prentjes uit. Hiermee ga je je kaartje maken.
  • Stap 3. Plak ze op het karton. Je kan met allemaal prentjes een gekke collage maken. Thema’s kunnen zijn: Hoe zal de wereld eruitzien na Corona? Waar wil je op vakantie gaan? Of geef je huisdier een hoofdrol op je kaartje. (zie foto 7)
  • Stap 4. Zorg ervoor dat je op de achterkant van je kaartje genoeg plaats hebt om duidelijk het adres op te schrijven. Anders zal de postbode het niet kunnen bezorgen.
  • Stap 5. Stuur je kaartje op naar vrienden of familie!

3. Bellen & Spelen

20200518 houseparty app

Installeer de houseparty app op je gsm. Daarmee kan je met je vrienden bellen en spelletjes spelen tegelijk.

Omdat we niet zo heel veel meer beleven nu we meestal thuis zitten, willen we soms wel bellen naar vrienden maar hebben we weinig te vertellen. Met de spelletjes in deze app heb je geen last meer van een ‘awkward silence’. Belangrijk: vraag je ouders om je te helpen bij het installeren, dan ben je er zeker van dat alles goed werkt.

4. De Quarantaine Spelen

Of: de enige Spelen die niet worden uitgesteld 😉

Wie loopt het snelst?

  • Ga naar een park bij jou in de buurt en loop 100 meter.
  • Laat je broer/zus/moeder/vader/… je tijd opnemen.
  • Stuur je beste tijd door naar een vriend(in) en daag hem of haar uit om het beter te doen. Wie de snelste tijd heeft, wint!

Je kan dit ook doen met verspringen, hoogspringen, frisbee gooien…

Ook de challenges van turnleraar Maarten kan je gebruiken om elkaar uit te dagen voor de Quarantaine Spelen!

Stuur zeker ook foto’s en filmpjes van je sprint en worpen door naar elkaar. En voor je het weet ben je een echte atleet!

5. Weerwolven op afstand

20200518 weerwolven spel

Met deze website kan je met je vrienden weerwolven vanop afstand.

Je moet minstens zeven vrienden overtuigen om mee te doen.
En horen opmerken of er iemand beweegt is in deze online versie onmogelijk maar we verzekeren je dat het toch een spannend spel zal zijn!
Versla je de weerwolven of ben je er zelf één?

6. Japanse film

spirited away
Spirited Away

In Japan worden er Anime films gemaakt. Je herkent die stijl vaak aan de grote ogen van de figuurtjes.

De filmstudio die de bekendste films in dat genre maakt, is Studio Ghibli uit Tokio. Zij hebben ook een groot pretpark, zoals Disneyland, waar je helemaal ondergedompeld wordt in de wereld van de films die ze maken. Door het coronavirus is natuurlijk ook dat park nu gesloten. En dus ontwikkelde Studio Ghibli een virtueel bezoek.

Bekijk als afsluiter zeker ook één van de Studio Ghibli films, zoals bijvoorbeeld Ponyo of Spirited Away die je op Netflix kan bekijken. Dan weet je meteen naar wat voor films je Japanse leeftijdsgenoten kijken.