Doen!

Circusfestival Hopla! doorkruist de stad

© Eric Danhier/Stad Brussel

Circusfestival Hopla! start 11 april. Een hele week lang kan je op verschillende plaatsen in en rond het centrum naar waanzinnige, knotsgekke en betoverende voorstellingen kijken. 🤡 Het is bovendien helemaal gratis. Let op: soms moet je wel reserveren! Het volledige programma kan je zien door op deze link te klikken. Hieronder alvast een overzicht met onze aanraders. 👇 Tot daar!

  • Maandag, 11 april

Tussen 15 en 16 uur in Laken kan je gaan kijken naar League & Legend. (Klik telkens op de link voor meer info) Dit is een act waarbij artiesten gelanceerd worden naar waanzinnige hoogtes. Verwacht je aan supercoole acrobatische kunsten. Reserveren is niet nodig.

Zo zag de knotsgekke voorstelling 'League & Legend' eruit!

  • Dinsdag, 12 april

Ezerarcu Szépasszony is een Hongaars sprookje. Het betekent letterlijk ‘mooie vrouw’. Verwacht tijdens deze act een mix van tekenen 👨‍🎨, theater en dans. Je kan gaan kijken op verschillende uren. Let op: reserveren is verplicht en de act verkoopt langzaam uit! Wees er dus snel bij. 🏃 Te zien in MC Cité Modèle, Laken, van 20:30 tot 21:30 uur.

  • Woensdag, 13 april

Op twee meter. (De naam verklapt het al een beetje) 😜 Twee kunstenaars halen waanzinnige toeren uit op een paal van twee meter hoog. De show is theater en acrobatie tegelijk. De voorstelling vindt van 17 tot 18 uur in CC Bruegel in het centrum plaats. Het is zeker de moeite! Reserveren is niet nodig.

  • Donderdag, 14 april

Tearaway is een act met trapeze, dat is een soort turntoestel waarbij je door de lucht vliegt. Er wordt gedanst op de trapeze terwijl de artiest door de zaal vliegt. 🪁 Opgelet: reserveren is verplicht! De plaatsen zijn beperkt. Te zien in Sport- en cultureel centrum Hageltoren in het centrum van 20 tot 21 uur.

  • Vrijdag, 15 april

Is alles helaas volledig gereserveerd. 🙁

  • Zaterdag, 16 april

Jongeren van heel België die lid zijn van Fédécirque, de organisatie voor amateurcircusscholen in Brussel en Wallonië, krijgen zaterdag vrij spel om je een hele namiddag te entertainen. Verwacht een reeks acts en een namiddag vol animatie voor en door jongeren. Deze voorstelling vindt plaats op de Varkensmarkt in het centrum 📍 tussen 14 en 18 uur. Reserveren moet niet.

In de avond kun je op het Brouckèreplein naar het spektakel Fire Party gaan kijken. Tussen 21 en 22 uur vindt daar een indrukwekkende show met vuurwerk plaats.🔥Er gaan ook vuurdansers, jongleurs en acrobaten zijn. Reserveren moet niet. Geen tijd? Zondag op hetzelfde uur kan je ook gaan kijken. 🎇

  • Zondag, 17 april

Wie heeft de zotste acrobatische skills? Wie springt het hoogste? Verwacht in de tricking battle een confrontatie tussen de beste artiesten van Brussel. Ze strijden met hun tricks voor de prijs van beste circusartiest in Brussel. 🏆 Ga zeker eens kijken. Deze voorstelling vindt plaats op twee verschillende momenten aan de Steenkoolkaai op het plein Marguerite Duras van 13 tot 15 uur en van 16:30 tot 18:30 uur.

Nog veel meer activiteiten en acts zijn te vinden op de site van circusfestival Hopla!. Neem zeker eens een kijkje! 👀

Lees meer over