Doen!

Wat te doen in de paasvakantie? Ontdek het hier

© pngtree

Eindelijk vakantie! Verveel je geen enkel moment met onze tips voor zowel goed als slecht weer. Geniet van jullie vakantie, maar vooral van de paaseieren. 🐇

🌞 Yes! Goed weer

Trek bij goed weer de stad in. Geniet van de zon en verveel je geen seconde met de activiteiten hieronder.

 • Beestenboel in het Maximiliaanpark🦙

Altijd al zin om een alpaca (een soort schattige, wollige lama) in het echt te zien? In de kinderboerderij 👩‍🌾 van het Maximiliaanpark staan er twee. Er zijn ook konijnen, kippen, geiten en een ezel. (Meer info hier)

💡 Tip van een ket: De kinderboerderij Het Neerhof in Dilbeek staat open voor iedereen. Je kan er de dieren aaien en achter de boerderij is een grote speelweide met een speeltuin! Ze gewoon bezoeken is volledig gratis. Bekijk zeker hun website voor de openingsuren en andere activiteiten die zij organiseren. Een tip geven we al mee: op woensdag en zondag is de cafetaria open en kan je genieten van een lekkere pannenkoek. 😉

 • Golfen, maar dan in het mini 🏌️🏌️‍♀️

20200714 minigolf schaarbeek
© fabonthemoon
| De minigolf van Schaarbeek in het Josaphatpark

Of heb je eerder zin om te golfen? In het Josaphatpark in Schaarbeek kun je je hole-in-one's oefenen.

Breng de dag buiten door met een spelletje mini-golf samen met familie of vrienden. (Meer info)

 • Circusfestival Hopla! 🎪

Van 11 tot 17 april - dat is de tweede week van de paasvakantie - vindt het circusfestival Hopla! plaats. 🤡 Tijdens deze week zijn er supercoole acts te zien over heel Brussel. Ga zeker eens kijken naar hun programma want het is de moeite!

Alle voorstellingen zijn gratis, maar soms moet je je wel vooraf inschrijven. Alle informatie vind je op de website van Hopla Circusfestival.

 • Skaten of longboarden 🛹

20190626 skatende jongeren skateboarder tieners
© PhotoNews

Altijd al willen leren skaten of wil je je skateboardskills verbeteren? Bezoek één van de skateparken in Brussel. Hieronder een lijstje van onze favoriete skateparken:

 1. Sk8 Port langs het kanaal aan de Vilvoordsesteenweg 98 in Neder-Over-Heembeek. Het park is er nog maar sinds vorige zomer. (Meer over dit skatepark in deze post op BRUZZKet)
 2. Skatepark Chapelle, in de Ursulinnenstraat in Brussel, vlakbij de halte Kapellekerk
 3. Byrrrh & Skate, Klein Eiland 1A, Anderlecht

In Byrrrh & Skate worden er ook workshops georganiseerd. Welke dat zijn, vind je op hun facebookpagina.

🛹 Eerder fan van longboarden? Wist je dat je ook kan dansen op je longboard? LRBX longboard collective houdt iedere maandag sessies, voor beginners en gevorderden. Zo ook op de eerste maandag van de paasvakantie. Geen fan, maar wil je het graag eens zien? Mis dit spektakel niet en zak op 4 april om 18 uur af naar de Esplanade van Luxemburg (boven het station). Meer info op hun facebookpagina.

 • Bezoek het prachtige Zoniënwoud en maak een wandeling tussen de oudste bomen van België 🌳

20201017_ree_zonienwoud
© www.zonienwoud.be
| De ree in het Zoniënwoud.

Fan van natuur? Even ontsnappen aan de drukte van de stad? Neem je familie mee voor een bezoek aan het Zoniënwoud. Dit bos is gigantisch: zo’n 6.600 voetbalvelden ⚽ groot!

Verdwaal tussen de metershoge bomen en geniet in de middag van een lekkere picknick. Als je goed oplet, zie je misschien wel een reebok 🦌, konijn, vos of marter. (Meer info op de website van het Zoniënwoud)

De directeur van BRUZZ, Dirk De Clippeleir, verklapte deze week voor de nieuwe BRUZZ Gids, onze allernieuwste stadsgids, alvast zijn favoriete plekjes in het Zoniënwoud. (Die video kan je bekijken op de BRUZZ-website)

 • Zin om in de stad te blijven? Ontdek de stad met het Bazaar Botje 🤖

Ga in de paasvakantie met de virtuele gids het Bazaar Botje op stap en leer de stad beter kennen. Voer opdrachten uit die je via je telefoon krijgt en zoek doorheen de stad naar verscholen mannetjes. Kan jij iedereen vinden?

Let op: je hebt een smartphone 📱 met mobiel internet, Messenger of Instagram nodig. Alle info kan je vinden op de website van Bazaar Trottoir.

💡 KIJKTIP! BRUZZKet deed de wandeling met Bazaar Botje al een tijdje terug 👇

BRUZZKet ging mee op wandel met Bazaar Botje

🌧️ Bah! Slecht weer

Aprilse grillen? Storm in de paasvakantie? Jammer genoeg gebeurt het. Lees hieronder wat je binnen kan doen.

 • Regen? Ga eens naar de bibliotheek. Of naar Le Wolf, het huis voor jeugdliteratuur 📚

Gezellig in de zetel een goed boek lezen? Wandel naar je dichtstbijzijnde Brusselse bibliotheek of breng een bezoekje aan Le Wolf, het huis voor jeugdliteratuur in Brussel. In deze winkel kun je leesvoer genoeg vinden om een saaie regendag mee te vullen! (Meer info hier) De website is in het Frans, maar de winkel is tweetalig.

 • Meer fan van strips? Bezoek het stripmuseum! 🚀

20200514_Robbedoes_in_het_Belgisch_Stripmuseum_2_(c)_Daniel_Fouss_Belgian_Comics_Art_Museum.jpg
© Daniel Fouss - Belgian Comics Art Museum

Het stripmuseum is perfect voor als het eens minder goed weer is buiten.

Waan je in de wereld van Suske en Wiske, Kuifje en Jommeke. Meer info op de website van het Stripmuseum.

 • Altijd al zin om parkour te proberen?

Keep the Flow
© Xtreme Team Parkour

Vorige week organiseerde de organisatie Xtreme Team Parkour het allereerste parkourkampioenschap. (De video daarvan kan je in onze post bekijken) 🏆

Binnenkort organiseren ze het evenement 'Keep the Flow' waarbij iedereen aan parkour kan doen.

Het vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 april in Schaarbeek. Er zullen internationale artiesten aanwezig zijn en ook de wereldkampioen parkour zal er zijn! 😲

Meer informatie over het evenement en over hoe je je kan inschrijven, vind je op de Facebookpagina of de website van Xtreme Team Parkour.

P.S.: De organisatie is Franstalig, maar er zijn ook Nederlandstalige kinderen die meedoen. Laat dat je dus zeker niet tegenhouden. 🤩

 • Ontdek het Vlaams Parlement tijdens de familiedagen

Het Vlaams Parlement saai? Neen hoor! Er is zelfs een ondergrondse bunker. 🤯

In de tweede week van de paasvakantie kan je het Vlaams Parlement helemaal ontdekken. Breng tijdens een avontuurlijke zoektocht een bezoek aan alle kamers van het Parlement, waaronder dus ook de bunker!

Bij afloop krijg je nog eens een supercool stripalbum mee naar huis. Daarbovenop is het volledig gratis! Alle info kan je terugvinden op de website van het Vlaams Parlement.

 • Word jij de beste FIFA-speler van Brussel?

20210317 gamen videospel console
© PhotoNews

In de eerste week van de paasvakantie start het grote FIFA-toernooi ⚽🎮 van Gemeenschapscentrum De Kroon en jeugdhuis de Kuub.

Zin om mee te doen of te supporteren? Het is volledig gratis!

En wie weet, win je niet alleen een truitje van je favoriete speler, maar ook de prijs van beste FIFA-speler in Brussel. 🏆 Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt. 😉

Meer info over het evenement en over hoe je je kan inschrijven, vind je in deze post van BRUZZKet.

Jouw plannen?

Wat ga jij doen in de paasvakantie? Heb je tips voor andere ketten? Laat het ons weten in de reacties. 👇