Doen!

De eerste lentekriebels met deze paasvakantietips

© Photonews

Nog op zoek naar leuke activiteiten in de vakantie? Lees dan zeker verder, want BRUZZKet heeft elke dag een tip voor jou! Een paaseierenzoektocht, je eigen robots programmeren en allerlei leuke activiteiten in musea, het kan allemaal deze paasvakantie.

 • Zaterdag 30 maart: Ambacht in Beeld Festival in Tour & Taxis

ambacht_festival.jpg
© Ambacht in Beeld Festival

Zowel zaterdag als zondag kan je terecht op het Ambacht in Beeld Festival in Gare Maritime bij Tour & Taxis.

Je kan er experimenteren met plantendruk, je eigen wandelstok en lepel maken, je eigen naamkaartje drukken, en nog veel meer.

Het Festival gaat het hele weekend van 10 tot 18 uur door. De toegang is gratis, maar voor de workshops moet je wel op voorhand een ticket kopen. Klik hier voor alle informatie.

 • Zondag 31 maart: City Game Coudenberg

coudenberg.jpg
© Coudenberg Brussels

Doe mee aan de zoektocht naar de gouden sleutel die de deuren van het Coudenbergpaleis openen. In dit stadsspel ga je met je smartphone op verkenning in de Koninklijke Wijk en moet je allerlei proeven vervullen om de sleutel te vinden.

Het spel kost 5,99 euro en kan je via Apple Store of Google Play downloaden. Als je het spel downloadt, krijg je korting op je toegangsticket. Kom meer te weten via deze link.

 • Maandag 1 april: Paaseierenjacht in BELvue Museum

2024-belvue-chasse-aux-oeufs-cgil-plaquet.jpg
© BELvue Museum

De paashaas komt eindelijk nog eens langs! Niets leuker dan paaseieren zoeken in de tuin en daarna heerlijk smullen van de chocolade.

Ook in het BELvue museum kan je op paaseierenjacht gaan op 31 maart en 1 april. Ontcijfer de code tijdens je bezoek aan het museum en word naar de geheime schuilplaats geleid waar de eieren liggen.

Vergeet zeker je mandje niet mee te nemen! Meer info op de website.

 • Dinsdag 2 april: Opening van het Museum of Infinite Realities

timthumb.jpg
© MOIR

Wees één van de eerste bezoekers van dit gloednieuwe museum in Brussel. Het Museum of Infinite Realities (MOIR) gebruikt moderne technologieën om hun bezoekers een unieke ervaring te geven. Ze omschrijven zichzelf als ‘de toekomst van entertainment’.

Het museum bevindt zich op twee straten van de Grote Markt. Benieuwd naar wat dit museum zo speciaal maakt? Houd dan zeker hun website in het oog.

 • Woensdag 3 april: Naar de film bij Ciné Kadé

f-36ba170142a24e6dbf49ea6efc5da250.png

GC Ten Weyngaert in Vorst neemt je mee in het magische verhaal van de lieve heks met het grote hart in de film 'Stap Maar Op Mijn Bezemsteel'. Na de film worden er nog 4 kortfilms getoond over vriendschap.

Een ticket kost 3 euro aan de kassa of 2 euro in voorverkoop. Vergeet je niet in te schrijven via de website.

 • Donderdag 4 april: Expeditie Inclusief in het BELvue Museum

expedition-inclusion-gil-plaquet.jpg
© BELvue Museum

Ben je tussen 6 en 10 jaar? Ontdek dan Expeditie Inclusief, een spel waarbij je leert hoe je klimaatproblemen kan aanpakken. Werk samen en help elkaar om een kolonie pinguïns in nood te redden van smeltend ijs.

Het spel is gratis en kan gespeeld worden op 4 en 11 april. Klik hier voor meer informatie.

 • Vrijdag 5 april: Franstalige boekenbeurs in Tour & Taxis

356708395_819220949575690_7817374517940185655_n.jpg
© La Foire de Livre de Bruxelles

In Tour & Taxis kan je het hele weekend terecht op de Franstalige boekenbeurs. Auteurs uit de hele wereld komen daar samen om hun boeken voor te stellen.

Er gaan ook allerlei evenementen zijn voor kinderen. Zo kan je bijvoorbeeld zaterdag ontdekken hoe een manga getekend wordt.

De toegang is volledig gratis, maar je moet je wel op voorhand inschrijven. Meer info hier.

 • Zaterdag 6 april: Smurfenzoektocht in Train World

schermafbeelding_2024-03-21_102555.png
© Train World & Pejo

Van 31 maart tot 12 mei kan je terecht in Train World voor een grote Smurfenzoektocht. Tussen de rijtuigen en locomotieven zijn er allemaal smurfen verborgen en het is aan jou om ze te vinden.

Neem deel aan hun wedstrijd en wie weet ben jij de gelukkige die een van de smurfen mee naar huis mag nemen! Meer info vind je hier.

 • Zondag 7 april: Interactieve ontdekkingstocht in Planet Happiness

5720a49b0cb73b7fbfaf69702d36502927171924.jpg
© Planet Hapiness

Sinds 26 maart kan je naar de nieuwe digitale tentoonstelling 'Planet Happiness'. De tentoonstelling neemt je mee op een interactieve ontdekkingstocht met onder andere AI en augmented reality.

Ontdek deze nieuwe wereld nog een heel jaar door in de Kunstberg. Een ticket voor kinderen van 7 tot 15 jaar kost 11 euro online en 12 euro aan de kassa.

Benieuwd naar wat deze tenstoonstelling inhoudt? Ga dan naar de website.

 • Maandag 8 april: Een speurtocht in het Huis van de Europese geschiedenis

girls_on_spy_trail_with_map.jpg
© Huis van de Europese geschiedenis

Bewandel het nieuwe spionagepad in het Huis van de Europese geschiedenis. Tijdens het bezoek aan het museum krijg je een krant ‘De Speurneus’ met boordevol activiteiten die je langs het museum leiden.

Tijdens de speurtocht ontdek je verschillende voorwerpen en kan je uiteindelijk de code kraken om een mysterieuze doos te openen.

Meer info over de speurtocht vind je op hun website.

 • Dinsdag 9 april: Je eigen robot programmeren in de Bib van Anderlecht

schermafbeelding_2024-03-21_115241.png
© Bibliotheek Anderlecht

Altijd al een eigen robot willen controleren en programmeren? Dan is deze workshop zeker iets voor jou! Je maakt zelf een parcours die je robot kan afleggen en bestuurt hem.

Kom 9 april naar de Makerbib rond Ozobots in Anderlecht tussen 10 en 12 uur en leer hier alles over.

De workshop is gratis, maar inschrijven is verplicht. Wees er snel bij, want het is snel volzet! Kom hier meer te weten.

 • Woensdag 10 april: Schaken in het Muntpunt

schaken.jpg
© pixabay.com

Ben jij een echte schaakliefhebber? Dan kan je elke woensdag terecht in de Schaakclub van het Muntpunt. Hier komen alle leeftijden samen om te schaken.

Meer info op de website.

 • Donderdag 11 april: Nocturnes in de Brusselse musea

schermafbeelding_2024-03-21_103415.png
© nocturnes.brussels

Hou van 11 april tot 23 mei zeker de Brusselse musea in de gaten. Deze zijn uitzonderlijk elke donderdagavond open van 17 tot 22 uur.

Zo kan je bijvoorbeeld buiten openingstijden heerlijk smullen van chocolade in Choco-Story Brussels. Ook het Belgisch Stripcentrum, CINEMATEK, het Instituut voor Natuurwetenschappen, en nog veel meer musea zijn dan open.

Meer info vind je op de website.

 • Vrijdag 12 april: Dansfestival Narcisse & Friends in het Mercelis Theater

432436044_933374358488371_8150644245440151644_n.jpg
© Facebook CIE Narcisse

Drie dagen lang kan je genieten van mooie dansvoorstellingen tijdens het solodansfestival ‘Narcisse & Friends’. Elke avond zullen twee dansers samen bewegen op muziek en thema’s aankaarten van eenzaamheid, liefde, gender of migratie.

Vrijdag en zaterdag is er een voorstelling om 20 uur, zondag om 15u. Een ticket kost 15 of 18 euro, afhankelijk van je plaats. Alle info vind je op hun website.

 • Zaterdag 13 april: Workshop 'Reisimpressies' in Train World

schermafbeelding_2024-03-21_104146.png
© Grafik

Op 13 en 14 april organiseert Train World samen met de Schaarbeekse boekhandel ‘Grafik’ een workshop 'Reisimpressies'. Tijdens de workshops leer je de trein illustreren in al zijn vormen. Dit kan op posters, postkaartjes, enzovoort.

De workshops gaan door van 12u30 tot 15u30 en is 11 euro voor kinderen tussen 6 en 17 jaar. In de prijs zit zowel de workshop als een museumbezoek. Interesse? Klik dan hier.

 • Zondag 14 april: Talentendag van zaalvoetbal in Anderlecht

schermafbeelding_2024-03-21_110113.png
© Voetbal Vlaanderen

Altijd al zaalvoetbal willen spelen op topniveau? Dan is deze activiteit zeker iets voor jou!

De zaalvoetbalclub Annapurna Brussel Club in Anderlecht organiseert een talentendag voor kinderen van 6 tot 13 jaar. Toon je beste voetbaltalent en wie weet speel jij volgend jaar in een Provenciale of Interprovenciale competitie van zaalvoetbal.

De talentendag gaat door vanaf 10 uur in Campus Spoor West. Vergeet geen indoor voetbalschoenen en gepaste kledij aan te doen. Meer info vind je hier.