Doen!

Onze tips voor een leuke krokusvakantie

© odisee.be

Nog op zoek naar leuke activiteiten in de vakantie? Lees dan zeker verder, want BRUZZKet heeft elke dag een tip voor jou! Cinema, rollerskaten, gamen, winterduiken... het kan allemaal deze krokusvakantie. 🌷

  • Vrijdag 9 februari: Openingsavond Cinema Fonkel

f-1c5ff3db2aec4e07a296c149d2a1b683.png

Zet de vakantie in op het openingsfeest van Cinema Fonkel, het jeugdfilmfestival van Jette. Het festival opent met de film 'Moonbound', waarin Peter zijn ontvoerd zusje gaat zoeken op de maan.

En misschien nog wel leuker dan de film zelf: er is een echte rode loper en live muziek op het openingsfeest. En verkleed komen als je favoriete filmpersonage mag zeker.

Ook de rest van de week kan je nog op verschillende locaties in heel Jette naar andere leuke films gaan kijken. Allemaal gratis. Alle info vind je op deze website.

  • Zaterdag 10 februari: Boliviaans carnaval in het centrum

carnaval_de_oruro.jpg
© manneken-pis.be

Op deze eerste zaterdag van de krokusvakantie kan je in het centrum naar het 'Carnaval de Oruro'. Dat is een traditioneel Boliviaanse carnavalsoptocht.

Tijdens de optocht wordt Manneken Pis verkleed als Diablo Lucifer, het symbool van het Oruro-carnaval.

Als je na de optocht nog verder wilt feesten, kan je in Anderlecht terecht voor een avond vol traditionele Boliviaanse dans, muziek en eten. Klik op deze link voor alle info.

  • Zondag 11 februari: Fundays bij jongerenorganisatie Nakama

Ben je tussen de 7 en de 12 jaar? Dan kan je tijdens de vakantie naar de funweek van Nakama. Een pyamaparty, gaan zwemmen, spelletjes spelen... Je kan helemaal kiezen welke activiteiten je wel of niet meedoet.

Ben je ouder dan twaalf? Dan kan je in het weekend bij Nakama terecht voor een gamedag, chilldag, gekke uitdagingen of een leuke uitstap. Meer over de Nakama fundays vind je op Instagram.

  • Maandag 12 februari: Een hele week gamen in Muntpunt

20210317 gamen videospel console
© PhotoNews

Heb je thuis geen Playstation of wil je gewoon graag samen met je vrienden gamen? Dan kan je zoals altijd in de vakantie terecht in Muntpunt.

Of je nu graag Fifa, Minecraft of Spider-Man speelt, de bib heeft het allemaal. De enige voorwaarden? Je moet minstens twaalf jaar zijn en een bibliotheekkaart hebben.

De openingsuren van de gamezone en andere informatie vind je op deze website.

  • Dinsdag 13 februari: Superheld of ontdekkingsreiziger voor een dag

ecrooy-familyday-159.jpg
© Belvue Museum

Je kan deze vakantie op ontdekkingsreis in het Belvue Museum. Ga mee met Zeno in zijn periscoop-camionette en leer België op een heel andere manier kennen.

Als ontdekkingsreizen niet zo je ding zijn, kan je in het museum ook enkele superhelden in nood gaan helpen. Ze hebben jou nodig om hun superheldendaden te voltooien. Meer weten? Surf dan naar deze website.

  • Woensdag 14 februari: Valentijn in Rollerland

395272168_122098530242091422_6439963366329563994_n.jpg
© Rollerland

Of je nu een Valentijnsdate hebt of niet, op de rolskatebaan van Rollerland is plezier gegarandeerd. De skatebaan ligt in het duurzame dorp BE-HERE in Laken. In het dorp kan je nog veel meer doen, zoals naar de rommelmarkt gaan op zondag.

Je kan het skatepark gratis binnen, rolschaatsen kan je huren voor 6 euro (-16 jaar). Meer info vind je op hun website.

  • Donderdag 15 februari: ontdek Brussel 'by night’ tijdens Bright Brussels

Tijdens het lichtfestival Bright Brussels wordt de stad verlicht met een dertigtal lichtinstallaties. Die leiden je door twee verschillende Brusselse wijken: de Koningswijk en de Europese wijk.

Tot en met zondag kan je elke avond naar de lichtjes gaan kijken. Er is dit jaar ook een kidszone waar je kan gaan experimenteren met licht. Meer info vind je op deze website.

Zo zag Bright Brussels er vorig jaar uit 👇

  • Vrijdag 16 februari: Puzzel je een weg door de plantentuin van Meise

20191018_lelies_in_de_plantentuin_van_meise_c_photonews.jpg
© PhotoNews

In de plantentuin van Meise zijn allerlei raadsels en puzzels verborgen. Vind jij de oplossing? Gebruik je gps en ontdek de mooiste plekjes van de plantentuin.

Klik op deze link voor meer informatie.

  • Zaterdag 17 februari: Word een schrijver in Muntpunt

schrijfsels_en_tongbrekers_dbf588d74707c7d1dd56d9eacf4d09aa.jpg
© Muntpunt

Woordspelletjes, poëzie of rapteksten schrijven, woorden uitvinden. Niks is uitgesloten bij de schrijvers van Out-spoken. Zolang je maar creatief omgaat met woorden.

Dus laat de schrijver in jezelf helemaal los tijdens deze schrijfdag in Muntpunt. Alle info vind je terug op deze website.

  • Zondag 18 februari: Durf jij in ijskoud water te zwemmen?

flow.jpeg
© DVLKO

De waaghalzen onder jullie kunnen op deze laatste dag van de vakantie terecht bij openluchtzwembad Flow voor een winterduik. Brrrr!

Ook de rest van de winter kan je elke zondag in het zwembad gaan plonsen. Alle info vind je op de website van Pool is Cool.