Doen!

YAY, vakantie! Dit zijn onze tips voor de krokusvakantie

© odisee.be

Joepie, het is weer krokusvakantie! Geen inspiratie voor leuke activiteiten? BRUZZKet to the rescue met elke dag een tip, de hele vakantie lang.

  • VRIJDAG 17 FEBRUARI: ontdek Brussel 'by night’ tijdens Bright Brussels

Tijdens het lichtfestival Bright Brussels wordt de stad verlicht met een twintigtal lichtinstallaties. Die leiden je door drie verschillende Brusselse wijken: de Koningswijk, de Europese wijk, en de wijk Lehon tot aan de Louis Bertrandlaan in Schaarbeek.

Tot en met zondag kan je elke avond tussen 19 en 23 uur naar de lichtjes gaan kijken. Meer info vindt je op deze website.

Zo zag de vorige editie van Bright Brussels eruit:

  • ZATERDAG 18 FEBRUARI: vier carnaval in het Museum voor Fantastische Kunst

Het museum zelf staat een week lang in het teken van carnaval. 🎭 Of als een museum je niet veel zegt, kan je ook altijd eens langsgaan in het Centrum voor Fantastische Kunst. Want daar kan je vanaf zaterdag de hele vakantie gaan minigolven.

Meer info vind je op deze website.

  • ZONDAG 19 FEBRUARI: ga naar een animatiefilm kijken op het Anima-festival

Elk jaar komt het internationaal animatiefilmfestival Anima naar het Flageygebouw in Elsene. De hele vakantie lang worden hier in totaal 250 animatiefilms getoond, zowel langspeel- als kortfilms. Dit jaar staat Spaanse animatie in de kijker, maar de films komen van overal ter wereld.

anima-couv-2023.jpg
© Anima

BRUZZKet is ook aanwezig op het festival, want van deze dag tot deze dag zal een echt BRUZZKet kinderjury enkele animatiefilms zelf beoordelen.

Meer info over welke films er wanneer spelen, en welke andere activiteiten worden georganiseerd vind je op deze website.

  • MAANDAG 20 FEBRUARI: volg een boksles in het MIMA 🥊

Nog tot eind mei loopt in het MIMA de tentoonstelling ‘Local heroes’ over boksen. Maar ‘Local heroes’ is niet zomaar een saaie tentoonstelling. Je kan er ook zelf gaan boksen, want elke dag organiseert het MIMA er bokslessen voor iedereen die wil.

Er worden ook regelmatig professionele wedstrijden georganiseerd waar je naar kan gaan kijken.

Meer info vind je op deze website.

  • DINSDAG 21 FEBRUARI: verf maken met allemaal natuurlijke ingrediënten

afbeelding1.jpg
© KBR

Als je nu wil schilderen, dan ga je naar de winkel en koop je een penseen en een tube verf. Maar vroeger moesten schilders dit allemaal zelf maken. Wil je weten hoe ze dat juist deden? Dinsdag 21 en donderdag 23 februari kan je in het KBR museum in een workshop zelf verf maken.

Meer info vind je op deze website.

  • WOENSDAG 22 FEBRUARI: bouw je droomwagen met legoblokjes

Heb je al wel eens nagedacht over hoe jouw droomwagen er zou uitzien? Dan kan je deze nu ook echt bouwen! De hele week lang kan je in Autoworld auto’s uit legoblokken maken. Alle auto’s worden achteraf ook tentoongesteld, én je kan een legoset winnen.

Meer info vind je op deze website.

cautoworld_brussels_4_0.jpg
© Autoworld Brussels
  • DONDERDAG 23 FEBRUARI: verover een zetel in het Vlaams Parlement

Leer het Vlaams Parlement, waar allemaal belangrijke politieke beslissingen worden genomen, beter kennen via allemaal opdrachten. 🧩 Puzzels, een debat, een interview in de tv-studio... Voltooi alle opdrachten en wie weet kan jij een plekje in het Parlement bemachtigen.

Meer info vind je op deze website.

  • VRIJDAG 24 FEBRUARI: een avondje toneel in CC Westrand

laag_1.png
© Miet Warlop

Ga naar de theatervoorstelling After all Springville in CC Westrand in Dilbeek. De voorstelling gaat over een fantasiewereld met allemaal vreemde wezens die half mens, half object zijn. Die wezens moeten met elkaar leren samenwerken.

Tot maandag 20 februari kan je nog tickets winnen voor deze voorstelling. Meer info over de wedstrijd vind je hier.

  • ZATERDAG 25 FEBRUARI: ontleen een fiets bij de fietsbieb in Laken 🚲

Elke maand organiseert de bib van Laken een fietsbieb in GC Nekkersdal waar kinderen een fiets kunnen ontlenen voor een lage prijs. Want niet iedereen heeft thuis een fiets, maar de bib wil dat elk kind de kans krijgt om te fietsen. Zaterdag 25 februari tussen 10 en 12 uur kan je bij de fietsbieb langsgaan.

Meer info vind je op deze website.

  • ZONDAG 26 FEBRUARI: sluit de vakantie af als superheld

Op de Belvue familiedag kan je voor één dag een superheld worden. Doe mee aan het heldenparcours, maak je eigen cape of ga langs bij de fotobooth, het kan allemaal op deze heldendag. En voor kinderen is het ook helemaal gratis!

Meer info vind je op deze website.

superbooth-2.jpg
© Belvue

Wat ga jij allemaal doen deze vakantie? 🤔

Laat het ons weten in de reacties. 💬