Doen!

Yes, weekend! Dankzij onze tips zal je je niet vervelen

© Vrouwxnlente

Nog geen plannen voor het weekend van 11 en 12 maart? Geen zorgen, BRUZZKet to the rescue! Mini-Europa is weer open. Er zijn daarnaast allerlei activiteiten voor kinderen tijdens het BANAD festival & Vrouwxenlente. Maar je kan ook gaan snuisteren op een markt in Tour & Taxis of op katten-zoektocht in het Warandepark. Hieronder vind je alle info.

  • Percussie, kinderanimatie en dans op Vrouwxnlente

vrouwenlente.jpg
© Vrouwxnlente

Vrouwxnlente is een jaarlijks festival naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag op 8 maart. Een heel weekend lang wordt er van alles georganiseerd in verschillende gemeenschapscentra.

In gemeenschapscentrum Ten Weyngaert is er op zaterdag vanaf 17 uur een dansavond voor vrouwen en kinderen: Soirée DJ 100% Ladies & Kids. Er is karaoke, percussie en kinderanimatie.

Lees meer via de website.

  • Mini-Europa gaat terug open!

mini-europe_voie_sporen_dsc00519_3.jpg
© Mini-Europa

Op zaterdag opent Mini-Europa weer na z'n jaarlijkse sluiting. Nu begint het pretpark aan z'n 34ste seizoen! Het park heeft een flinke opknapbeurt gekregen. Zo zijn er dit seizoen gloednieuwe rails voor treinen geïnstalleerd. Ze hebben ook twee Airbus 320 vliegtuigen helemaal opgeknapt.

Het park is open van 9u30 tot 18 uur. Een ticket voor een kind kost 13,5 euro. Voor volwassenen is dat 19 euro. Meer info via de website.

  • Bouw een huis van papier op het BANAD festival

branad_festival.jpg
© BANAD festival

Het BANAD festival staat voor Brussels Art Nouveau & Art Deco. Dat zijn bepaalde kunststijlen. Het festival draait dus rond mooie en chique interieurs. Je krijgt er de kans om de architectuur te ontdekken die normaal niet open is voor publiek.

Je kan tijdens het festival ook een aantal activiteiten met heel je gezin doen. Zo kan je tijdens een workshop een art-nouveauhuis bouwen in papier. Je tekent er ook een denkbeeldig landschap dat je kunt bekijken door een mysterieus raam dat je helemaal zelf maakt.

Daarnaast zijn er twee wandelparcours ontworpen voor de hele familie. Het boekje, dat bij die wandeling hoort, kan je gewoon gratis downloaden.

Alle info via de website.

  • Ontdek lokale producten op de Brussels Makers Market

brussels_makers_market.jpg
© Brussels Makers Market


Op zondag kan je in Tour & Taxis naar de Brussels Makers Market. Alle producten zijn er handgemaakt, lokaal, eerlijk, duurzaam en origineel.

Je kan er ook lekkere Belgische wafels eten en je kan er ook lunchen!

Je hoeft niets te kopen en de inkom is gratis. Meer info op het Facebook-evenement.

  • Zoek en vind alle 22 katten in het Warandepark

de_kat.jpg

Nog tot eind juni staan er in het Warandepark 22 bronzen beelden van de populaire stripfiguur De Kat (Le Chat). De tekenaar is Philippe Geluck en die wil eigenlijk een museum openen op de Kunstberg rond zijn stripfiguur 'De Kat'.

Maar hij heeft nog niet genoeg geld om dat te kunnen doen. Hij wil nu deze standbeelden verkopen aan verzamelaars. Kan jij ze alle 22 vinden?