Brussel Helpt zamelt 48.460 euro in voor Kinumai

© 48.460 euro voor vzw Kinumai

Op zaterdag 26 november werd er op 60 verschillende plaatsen in Brussel spaghetti gegeten. 🍝 In totaal werd er daarmee 48.460 euro ingezameld voor vzw Kinumai. Deze organisatie wil Brussel rolstoelvriendelijker maken.

Wat is vzw Kinumai? (Klik hier)

Kinumai werd twee jaar geleden opgericht door David Seffer en Geert Palmers. David Seffer zit zelf ook in een rolstoel en mocht het grote bedrag ontvangen.

David vindt dat Brussel niet altijd rolstoelvriendelijk is. Soms kunnen mensen in een rolstoel gewoon niet binnen in de winkel, in het park of op restaurant. De organisatie wil Brussel toegankelijker maken voor rolstoelgebruikers. 👨🏽‍🦽

Dit is hun missie:

  • Kinumai verkoopt en installeert mobiele oprijplaten voor winkels of voor horeca, zodat mensen in een rolstoel er makkelijker naar binnen kunnen rijden.
  • Ze wllen ook een netwerk van toegankelijke toiletten in kaart brengen.

Elk jaar organiseert BRUZZ(Ket) de Grote Brussel Helpt Spaghettislag om een goed doel te steunen. Dit weekend was het de vijfde editie. Er zijn 2.839 pasta's gegeten in onze stad. Maar Brusselse bedrijven en scholen hebben ook spaghetti geserveerd, waardoor er in totaal meer dan 5.000 buiken zijn gevuld. Er zijn nog nooit zo veel spaghetti's gemaakt voor Brussel Helpt! 😮

Ben je benieuwd hoe blij David is met het bedrag? Check dan deze video wanneer hij het bedrag ontvangt ⬇️

Op dit moment werd het bedrag bekend gemaakt.