Quiz

De BRUZZKet-Quiz: Kom meer te weten over de antwoorden (4)

1. Ruzie tussen RWDM en Union-supporters op het Sint-Gillisvoorplein

Op beelden die via sociale media werden gedeeld, is te zien hoe een veertigtal mannen met elkaar vechten terwijl de stoelen van de café's op het plein door de lucht vliegen. Lees meer op bruzzket.be.

2. Oma van Angèle en Roméo Elvis 'Mamy Pilou' overleden

c1d94a7f-mamypilou.png
Zangeres Angèle en haar grootmoeder 'Mamy Pilou'

Mamy Pilou, de grootmoeder van Brusselse popzangeres Angèle en haar broer, rapper Roméo Elvis, is overleden. Dat delen de artiesten zelf mee op sociale media. 'Vaarwel Mamy Pilou, je blijft voor altijd altijd altijd bij ons.'

Enkele jaren geleden kwam mamy Pilou nog in de Netflix-documentaire over Angèle. Ze liet een diepe indruk na op de fans van haar kleindochter door haar steun aan alle muzikale projecten van Angèle.

3. Wat is een oplossing om je woning koel te houden?

zilverpapier.jpg

In de rubriek 'Big City' beantwoordde Luana deze vraag: De stad warmt op. Hoe bereid ik mijn huis daarop voor? Bekijk het filmpje hier.

Soms lees je dat je zilverpapier langs de binnenkant van je raam kan kleven, om de zonnestralen te reflecteren. Dat is niet echt een goed idee. Eerst en vooral kan door de hitte van het zilverpapier het glas zelfs breken. Ten tweede heeft de warmte langs de binnenkant buiten houden geen nut. Hetzelfde geldt voor gordijnen.

Het allerbeste advies is om ervoor te zorgen dat er veel minder warmte langs je ramen naar binnen komt. Daarvoor is de zon langs de buitenkant tegenhouden de beste tip. Dit kan in de vorm van tenten, lamellen, rolluiken of karton. En ook met zilverpapier, maar dan aan de buitenkant van je ramen. Zo hou je je woning alvast enkele graden koeler.

4. Nieuwe Pop-up CHeesy voor kaaskroketfans

cheesy2.jpg
© CHeesy

Vanaf vier oktober (over twee dagen dus) opent CHeesy een maand lang de deuren in Elsene om hulde te brengen aan “comfortfood”. Op de kaart van de pop-up: nieuwe, ambachtelijke kaaskroketten ontwikkeld door Belgische topchefs en kaasmeesters.

Binnenkort opent wijnbar Rebel aan Flagey zijn deuren voor de nieuwe pop-up. Vier weken lang zullen chefs er experimenteren met kaaskroketten, om er dé lekkerste kaaskroket uit te vinden. In totaal zullen zo twaalf verschillende versies van de kaaskroket worden geserveerd.

5. Brusselaar wint dance battle: ‘Beetje tapdans, beetje hiphop, ik doe gewoon mijn ding'

In de concertzaal La Madeleine namen 16 dansers het zaterdag tegen elkaar op in de finale van de wedstrijd ‘Red Bull Dance Your Style’. Brusselaar Cléry Khedhir (25) mag zich een heel jaar lang de beste street dancer van België noemen. “Ik kan het niet geloven!"

Het was uiteindelijk Cléry Khedhir uit Brussel die de meeste harten in het publiek kon veroveren na een finale tegen Inès Dumbi, de winnares van vorig jaar. "Ik deed gewoon m'n ding - een beetje tapdans, een beetje hiphop… all styles - en blijkbaar ça a marché", vertelt een glunderende Khedhir. Khedhir mag in november naar de wereldfinale van Red Bull Dance Your Style in het Duitse Frankfurt.

BRUZZKet Quiz

Elke week test BRUZZKet of jullie het Brusselse nieuws goed hebben gevolgd.