Nieuws

Fietsbieb wil geschikte fietsen aanbieden voor kinderen

© Fietsbieb

Fietsbieb wil Brusselse kinderen laten rondfietsen op een fiets die exact op jouw grootte gemaakt is. Door een crowfunding actie hopen ze geld bij elkaar te sprokkelen om in mei drie fietsverdeelpunten te openen.

Omdat kinderen heel snel groeien, en fietsen niet meegroeien, hebben sommige kinderen geen geschikte of helemaal geen fiets. Fietsbieb wil een jaarabonnement van 20 euro aanbieden om kinderen zo de kans te geven om een tweedehandsfiets te gebruiken.

Ze is een halve dag per maand open op een vast tijdstip en is er voor alle kinderen van 2 tot 12 jaar.

fiets

Crowdfunding

De Fietsbieb wil in mei van start gaan, maar eerst hebben ze 8.000 euro nodig. Ze willen dat geld bij elkaar krijgen door een crowdfunding-actie.

Daarbij is het de bedoeling dat iedereen die geïnteresseerd is in het project en graag zou hebben dat het er komt, een klein bedragje van het totaal geeft. Als je bijvoorbeeld €10 euro stort, steun je het project en krijg je ook een fluovestje. Als genoeg mensen dit doen, kom je allemaal tesamen aan de 8.000 euro die nodig is.

"Voor ons is de crowdfunding belangrijk om genoeg geld in te zamelen, maar ook sociaal doe je er een goede daad mee. Je kan bijvoorbeeld een jaarabonnement cadeau doen aan een gezin in armoede", zegt Anton Schuurmans, een van de initiatiefnemers van het project.

Wie de actie wil steunen kan terecht op de Brusselse website Growfunding.

Fietsbieb
© Fietsbieb
Lees meer over