Meester Ruben is de Beste leraar van Brussel

Bekijk ook de afspeellijst: Filmpjes

Meester Ruben van basisschool Hendrik Conscience in Schaarbeek mag dit bijzondere schooljaar afsluiten als Beste leraar van Brussel. Van de drie genomineerde kandidaten kreeg hij de meeste stemmen van ouders, collega's en leerlingen.

Ook in dit bijzondere schooljaar gingen we op zoek naar de juf of meester die elke dag met heel veel enthousiasme en nog meer motivatie voor de klas staat. De leerkracht die jullie niet alleen de leerstof uit de boeken leert, maar jullie ook de stad leert ontdekken en die dat nergens anders zou willen doen dan in ons Brussel. Wij zochten met andere woorden de Beste Leraar van Brussel.

En goed nieuws. We hebben die leerkracht gevonden 🎉

Drie kandidaten

Uit de vele inzendingen die ouders en leerlingen doorstuurden, selecteerde de jury drie leerkrachten: kleuterjuf Kim Hoste van basisschool De Windroos, meester Ruben Mottart van basisschool Hendrik Conscience en meester Hamid Boughdir die Engels geeft in het Atheneum GO! For Business.

Eigenlijk hebben deze drie leerkrachten allemaal al een beetje gewonnen, maar er is er maar eentje die zich een jaar lang Beste leraar van Brussel mag noemen. En dat is Ruben Mottart van basisschool Hendrik Conscience uit Schaarbeek.

Hart voor elk kind

Meester Ruben geeft les in het derde leerjaar en staat al 13 jaar voor de klas. En dat doet hij met heel veel plezier. “Zijn ogen schitteren het meest wanneer hij praat over de kinderen,” vertelt een van de mensen die voor hem stemde. Een van zijn collega’s zegt het volgende: “Hij heeft een hart voor elk kind en geeft zich steeds tot het uiterste om alle kinderen mee te hebben. Daarnaast is hij ook een mega fijne collega’”

Ook voor de leerlingen die hem kennen, is meester Ruben de beste leraar. “Ik heb zelf les van hem gekregen. Hij was mijn lievelingsleerkracht en hij is ongelooflijk grappig,” zegt Selma.

En wat vindt meester Ruben zelf van zijn nieuwe titel?

Meester Ruben hoopt ook nog dat Brusselse jongeren door campagnes zoals Beste Leraar van Brussel zin krijgen om zelf ook in het onderwijs te stappen.

Hij sluit dit schooljaar af met niet enkel een mooie titel op zak maar krijgt er ook een gloednieuwe fiets van Velofixer bovenop. Juf Kim en meester Hamid worden verwend met een mooie boekenpakket van Passa Porta.

Ook van BRUZZKet een dikke proficiat aan deze drie leerkrachten en alle andere juffen en meesters die zich de afgelopen maanden extra hebben ingezet.

Over de 'Beste Leraar van Brussel'

De Beste Leraar van Brussel is een initiatief van de Brusselse lerarenopleidingen van de Erasmushogeschool Brussel en de Vrije Universiteit Brussel, samen met BRUZZ en de Universitaire Associatie Brussel.

Met dit initiatief zijn we niet enkel op zoek naar de Beste Leraar van Brussel, maar willen we álle Brusselse leraren in de bloemetjes zetten.


Met deze video stelde meester Ruben zich kandidaat voor de Beste Leraar van Brussel: