Mondmasker verplicht voor vijfde en zesde leerjaar

© PhotoNews

Zit je in het vijfde of zesde leerjaar, dan zal je vanaf nu ook een mondmasker moeten dragen in de klas. ๐Ÿ˜ท Dat is woensdagavond beslist. Leerlingen vanaf het derde middelbaar zullen dan weer moeten wachten tot na de paasvakantie voor ze opnieuw elke dag naar school mogen.

Vorige week schreven we nog dat leerlingen vanaf het derde middelbaar vanaf 29 maart opnieuw voltijds op school les zouden krijgen. Nu is dat nog voor de helft op school en voor de helft thuis.

Gisteren (17/3) hebben de minister en mensen uit het onderwijs echter beslist dat die datum verschoven wordt tot na de paasvakantie (19/04).

De ministers doen dat omdat de coronacijfers in ons land momenteel te snel stijgen. ๐Ÿ“ˆ Ook in de scholen komen er meer besmettingen voor op dit moment. Daarom zijn ze liever extra voorzichtig en kunnen versoepelingen nog niet.

Mondmasker

Om die reden zullen vanaf nu ook de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar een mondmasker moeten dragen op school. ๐Ÿ˜ท Ten laatste volgende week zal je dus een mondmasker mee moeten nemen.

Die extra maatregelen zijn nodig, zegt minister van Onderwijs Ben Weyts.๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ’ผ โ€œWe doen dit om ervoor te zorgen dat de lagere scholen open kunnen blijven en de secundaire scholen binnenkort ook opnieuw volledig open zijn voor alle leerlingen. Op die manier blijft het ook veilig voor de leerkrachten en de leerlingen.โ€