Nieuws

Nieuwe grote Klimaatmars in Brussel op 23 oktober

De Klimaatmars van 10/10/2021© BRUZZ

Zit jij in met het klimaat? Dan kan je deze zondag 23 oktober meestappen in een nieuwe Klimaatmars in Brussel!

Op 23 oktober organiseert de Klimaatcoalitie samen met andere organisaties opnieuw een Klimaatmars. De manifestatie wordt nu georganiseerd omdat er binnenkort een grote internationale Klimaatconferentie in Egypte is. Ministers van over de hele wereld komen dan samen om te vergaderen over het klimaat.

De organisatoren van de Klimaatmars vinden dat het dringend tijd is dat de ministers iets aan de klimaatcrisis doen en hopen dat de mars een sterk signaal is. 💪

Waar en wanneer?

Om 13 uur wordt er verzameld voor het Noordstation en de Albert II-laan. Iedereen wordt muzikaal ontvangen. 🎵

De mars zelf start om 14 uur vanaf het kruispunt Albert II /Kruidtuinlaan. De tocht is 3,5 km lang en onderweg zijn er allerlei animaties. De mars eindigt op het groot plein onder de boog van het Jubelpark.

Daar kan je nog tot 19 uur dansen, eten en klinken. Alle informatie vind je op de website van de Klimaatmars.

Actie op scholen

Twee dagen voor de mars wordt er ook een scholenactie georganiseerd. Op vrijdag 21 oktober kunnen de lagere en middelbare scholen in Vlaanderen, Wallonië en Brussel hun stem laten horen met de actie "Stand Up for Climate". Zo zullen er bijvoorbeeld affiches en spandoeken gemaakt worden. De organisatie vraagt om daar foto’s van te delen op social media. Ook jeugdverenigingen en andere groepen kunnen meedoen. Doet jouw school of club ook mee?

20211010 klimaatmars 08
© BRUZZ
| De Klimaatmars van 10/10/2021

Borden maken bij Allee du Kaai

Stap je zondag mee in de mars en wil je graag nog een protestbord maken? Dan kan je vrijdagavond bij Allee du Kaai van 15 tot 21 uur een bord of doek gaan schilderen. Er zal materiaal aanwezig zijn, maar je mag zelf ook spullen meenemen. Alle info vind je op hun Facebookevenement.