Zesdejaars krijgen bericht over hun schoolkeuze

© Bart Dewaele

Voor veel kinderen uit het zesde leerjaar was het een spannende dag. 🎓 Sinds vandaag weten ze in welke secundaire school ze in september kunnen starten. Dat was jammer genoeg niet voor iedereen de school van hun eerste keuze.

De afgelopen maanden moesten leerlingen uit het zesde leerjaar de scholen opgeven waar ze volgend jaar het eerste middelbaar willen starten. Dat was eigenlijk een lijstje met hun favoriete school op plaats 1, hun tweede favoriete school op plaats 2 en zo verder.

Daarna was het afwachten tot vandaag om te weten welke school het centrale aanmeldsysteem jou gegeven had. 🤞 Er deden 33 Nederlandstalige Brusselse secundaire scholen mee aan deze manier van inschrijven, dat zijn bijna alle Nederlandstalige scholen in Brussel. 2.275 leerlingen gaven hun lijstje van favoriete scholen door.

Goed nieuws? 🍀

Voor veel leerlingen kwam vanochtend het goede nieuws dat ze volgend jaar een plekje hebben in een van de scholen van hun lijstje. Voor de meeste leerlingen was dat zelfs de school die op de eerste plaats stond, voor een aantal kinderen was dat hun tweede of derde keuze.

Spijtig genoeg waren er ook 655 kinderen die helemaal geen school kregen toegewezen. Dat betekent niet dat deze kinderen volgend jaar niet naar het middelbaar kunnen. Sommige van hen gaven bijvoorbeeld maar 2 scholen op en vaak ook populaire scholen waar iedereen naar toe wou.

Wat moeten deze leerlingen nu doen?😱

Binnenkort, op 3 juni, kunnen zij op de website van Inschrijven in Brussel zien in welke scholen er nog vrije plaatsen zijn en zich in een van die scholen inschrijven.Ze kunnen zich ook op de wachtlijst zetten van de scholen op hun lijst. Vaak komt daar de komende maanden nog een plekje vrij.

Sommige kinderen beslissen ook om naar een Franstalige school over te stappen of naar een school net buiten Brussel. 📚

Hoe zit het bij jou?

Kreeg jij vandaag ook nieuws over je schoolkeuze? Laat ons dan zeker in de comments hieronder 👇 weten of jij jouw favoriete school kreeg toegewezen of een andere school van je lijstje.