Stromae brengt nieuw album 'Multitude' uit

© Michael Ferire
| Stromae

Stromae brengt na 7 jaar weer een nieuw album uit. En dat doet hij zoals alleen hij het kan, met een stunt! Lees hier meer over zijn album en zijn acties. 💿

Wie is Stromae? (Klik hier!)

  • Echte naam: Paul Van Haver
  • Leeftijd: 36 jaar. Op 12 maart wordt hij 37 jaar.
  • Geboren in 1985, in Etterbeek
  • Werd in 2009 bekend in verschillende Europese landen dankzij de hit 'Alors on danse'
  • Brak in 2013 wereldwijd door met zijn album Racine carée (bekend van hits als 'Papaoutai', 'Formidable' en 'Tous Les Mêmes'). Er werden in totaal 5,6 miljoen exemplaren van verkocht!

Verschillende acties rond zijn nieuw album

20220304 cover album multitude stromae
© mosaert

Van vrijdag 4 tot zaterdag 12 maart kan je zijn album Multitude beluisteren 🎧 in de verschillende metrostations van Brussel.

En in station Rogier 🚉 kan je de foto op de cover van zijn album nabootsen in Mirror Multitude. Dat is een installatie met verschillende spiegels 🔲 waar je tussen kan gaan staan. Zo kan je, zoals op de cover, naar de vele kopieën van jezelf kijken. Iets voor jou? Dan moet je tussen 5 en 12 maart in Rogier zijn. Deze spiegelinstallatie is van maandag tot vrijdag open, telkens van 11.30 uur tot 19.30 uur. Op zaterdag is het vroeger open, van 10.30 uur tot 18.00 uur.

En er is nog meer. De MIVB organiseert een wedstrijd waarbij je 🎟️ concerttickets, zijn album, vinylplaten en speciale MOBIB-kaarten met de afbeelding van Stromae op kan winnen. Meer info daarover vind je op de website van de MIVB.

Waarover gaat het album Multitude?

Het album heet 'Multitude' (vertaald 'veelheid'), omdat Stromae onderzoekt hoeveel verschillende versies van jezelf er in je hoofd kunnen zitten. Hij zingt op dit album over een goede en een slechte dag, over de liefde en de eenzaamheid. Want hij is een grote verhalenverteller. 📔 Zo vertelde hij aan BRUZZ: “Ik creëer personages om verhalen te vertellen. Verhalen vertellen is wat ik doe, het is mijn job.”

Zelf zou hij zijn album vergelijken met een kiwi 🥝, of drakenfruit. Het is exotisch en kleurrijk. Maar ook met een sinaasappel 🍊 kan je het vergelijken, want je vindt het overal.

Voor het album heeft hij zich laten inspireren door klanken 🎵 wereldwijd, van afropop tot rumba en barok. Het album is zijn versie van klanken van over heel de wereld. 🌍

Wist je dat?

  • Stromae wou zijn album eerst 'Folklore' noemen, maar toen bracht Taylor Swift haar album 'Folklore' uit. Daarom heeft hij een andere naam gezocht voor zijn album. 💿
  • Sinds 'Alors on danse' een hit werd op TikTok 🕺 volgt Stromae uit nieuwsgierigheid TikTok. Hij vindt het cool dat gasten met zijn nummer aan de slag gaan.
  • Stromae heeft een zoontje van bijna vijf jaar. Hierdoor heeft hij meer zaken kunnen loslaten en is hij minder een controlefreak, zegt hij.
  • Zeven jaar geleden nam Stromae een pauze, omdat de drukke wereldtournee en het succes voor veel stress zorgden. Daarnaast kreeg hij nog andere gezondheidsproblemen. Maar nu staat hij er weer helemaal!