Vakantietip: naar het virtuele optreden van Zwangere Guy in 3D

Naar een optreden gaan in een concertzaal mag voorlopig nog steeds niet. De grote zaal Ancienne Belgique lanceert daarom een nieuwe formule: de virtuele concertzaal waar je een optreden in 3D kan volgen. πŸ‘¨β€πŸŽ€ En de inspiratie daarvoor vonden ze bij de populaire game Fortnite.

Als je Fortnite speelt, herinner je je vast nog het optreden van de Amerikaanse rapper Travis Scott in de game. Toen kon je Fortnite-personage kijken naar de rapper die, via zijn eigen avatar (= een personage in een spel) in Fortnite een optreden gaf.

Op die manier zullen ook de optredens in de virtuele concertzaal van de Ancienne Belgique verlopen. Je kan met je eigen avatar πŸ‘€ in de virtuele concertzaal rondlopen alsof je er echt bent en er naar de 3D-versie van een muziekband kijken en luisteren.

20210316 digitale zwangere guy
Dit is de 3D-avatar van Zwangere Guy zoals je hem tijdens het optreden zal zien.

Zwangere Guy

De eerste muzikant die in de virtuele concertzaal (het kreeg de naam Nouvelle Belgique) zal optreden, is niemand minder dan de Brusselse rapper Zwangere Guy. Hij zal optreden op 12 april om 19 uur ’s avonds.

Op dat moment trekt Zwangere Guy in de echte wereld een speciaal pak aan (een motion capturepak) dat verbonden is met zijn 3D-avatar in de virtuele wereld. Alle bewegingen die de β€˜echte’ Zwangere Guy maakt en alles wat hij zegt, zal zijn avatar in de virtuele wereld ook doen en zeggen.🎀

Hoe cool is dat? 😱

Praktisch:

  • wat: Zwangere Di-Guy-taal
  • wanneer: 12 april om 19 uur
  • waar: Nouvelle Belgique, de virtuele concertzaal van de Ancienne Belgique
  • tickets: 10 euro
  • meer: www.abconcerts.be