Klaar voor de Rode Duivels en het EK voetbal?

© Photonews

Het is 11 juni en dat betekent, jawel, tijd voor voetbal! Vandaag, vrijdag, start het EK Voetbal. ⚽ De eerste match is die tussen Turkije en Italië. Voor de Rode Duivels 👹 is het nog even wachten tot zaterdagavond.

⚽ Waar kan je de match zien?

Grote schermen op bijvoorbeeld de Grote Markt of in het Heizelstadion mogen dit jaar niet. Daar zouden dan te veel mensen samen komen en dat mag door corona nog steeds niet.

Dus waar dan wel kijken? In heel wat cafés kan je de wedstrijden via een televisiescherm volgen. 📺 Die televisieschermen zullen wel in het café zelf of op het terras staan. Ze zullen niet zichtbaar zijn vanop straat. Je zal dus iets moeten drinken in dat café om de wedstrijd te volgen. Maar dat lijkt ons geen probleem. 😉

Je kan natuurlijk ook gewoon bij jou thuis kijken, samen met je familie of een paar vrienden. Wie jonger is dan 12 jaar, mag vanaf 9 juni thuis zo veel leeftijdsgenoten als hij of zij wil, uitnodigen. Als je ouder dan 12 bent, mag je 4 vrienden bij jouw thuis uitnodigen.

Lekker gezellig vanuit je luie zetel supporteren. 👏 Ook niet slecht natuurlijk!

⚽ De juiste sfeer

Om dan helemaal in de sfeer te komen, zijn volgende attributen onmisbaar:

  • De Belgische vlag. Ben je handig met naald en draad (of een naaimachine) dan kan je die natuurlijk ook zelf maken met een lap zwart, geel en rode stof.
  • Schmink in de Belgische driekleur: geen supporter zonder de driekleur op je wang geschilderd.
  • Nog een T-shirt van de Rode Duivels in de kast liggen? Haal die er maar snel uit. Niet erg als die wat te klein is geworden sinds het vorige WK of EK. Misschien kan je er de kleine broer of zus mee blij maken, of je gebruikt hem als sjaal om mee te zwieren om de Duivels aan te moedigen.
  • Geen Rode Duivels T-shirt in de kast? Geen probleem. Ga op zoek naar kledingstukken, petjes, armbandjes, ... in het zwart, geel en rood en je bent er helemaal klaar voor (en origineel 👍).
  • En waar zijn die gekke driekleur-bril en diadeem met Duivels-oortjes ook al weer? Nu is het hét moment om die van onder het stof te halen.
  • En last but not least: iets om te knabbelen! Hoe je zelf makkelijk Duivels eten kan maken, vertelt Salma je in dit artikel.

⚽ Wanneer spelen de Rode Duivels?

In de eerste ronde kan je de Rode Duivels 3 keer aan het werk zien:

  • Zaterdag 12 juni om 21 uur : België – Rusland
  • Donderdag 17 juni om 18 uur : Denemarken – België
  • Maandag 21 juni om 21 uur : Finland – België

Daarna hangen de speeldata af van de resultaten van de Rode Duivels en of ze al dan niet naar de volgende ronde doorgaan.

Dus goed supporteren en de Rode Duivels aanmoedigen, is de boodschap! 🙌