Union wint voetbalderby tegen RSC Anderlecht

© BRUZZ

Het was zondag een grote dag voor de Brusselse voetbalploeg Union Sint-Gillis. Ze speelden toen in hun eigen stadion tegen die andere grote Brusselse ploeg, RSC Anderlecht. Ze wonnen de wedstrijd met 1-0.

Als twee ploegen uit eenzelfde stad tegen elkaar moeten spelen, wordt dat ook wel eens een derby genoemd. En de derby van dit weekend was een belangrijke.

Union doet het heel goed in de competitie en winnen tegen RSC Anderlecht zou hen dichter bij de landstitel brengen en hen ook de beste ploeg van de stad maken.

En goed nieuws voor de Union-supporters. Hun ploeg heeft gewonnen met 1-0! 🏆 Al na 10 minuten maakte Casper Nielsen een goal.

Dat zorgde natuurlijk voor heel veel sfeer in het stadion. Daar waren - door de coronamaatregelen - enkel supporters van de thuisploeg (Union dus) toegelaten. Het was de eerste match mét publiek sinds een lange tijd. Er waren ook veel kinderen aanwezig en ook onze reporter Maya ging kijken.

@bruzzket

Meer info over de match vind je op bruzzket.be! 🥅

♬ original sound - Hi

De sfeer zat goed in het stadion!

Supporteren in het park

Ook buiten het stadion werd er meegevierd én gekeken! Door corona mochten de tribunes in het stadion niet helemaal vol zitten met supporters. Supporters die niet binnen konden, zochten dan maar een goed plekje in het park waar van het stadion ligt. 👇

20220331_union_kijken_vanuit_het_park.jpeg
© BRUZZ
| Deze supporters volgden de wedstrijd vanuit het park.

Leider in het klassement

In het klassement stond Union al langer op de eerste plaats. Nu hebben ze hun voorsprong nog groter gemaakt. De ploeg heeft nu 57 punten. RSC Anderlecht staat op de vierde plaats. De tweede en derde plaats zijn voor Club Brugge en Royal Antwerp FC.