Het schooldagboek van Rosanna: één week in het middelbaar

Rosanna heeft er ondertussen de eerste week in het eerste middelbaar in het Meertalig Atheneum in Woluwe opzitten. Voor BRUZZ Ket hield ze een dagboek bij van die eerste week. Lees je mee?

dinsdag 4 september

Vandaag begint het echte werk. Op het programma staan Nederlands, Frans, Wiskunde, Engels en Muzikale Opvoeding. Voor elk vak moet ik boeken meesleuren en allerhande materiaal. Een veel te zware rugzak tot gevolg.

We maken kennis met alle leerkrachten en hun regeltjes, mijn hoofd begint al te duizelen. Bij Muzikale Opvoeding warmen we onze stembanden op met de Engelse versie van Do-Re-Mi uit “The Sound of Music”. Op het einde van de dag voel ik mijn benen niet meer want het werd vooral een kennismaking met alle trappen naar de tweede of derde verdieping. Pfff

rugzak van Rosanna.
De erg volle rugzak van Rosanna.

woensdag 5 september

Heel kort dagje, maar drie uurtjes les. Dit is helaas voorlopig want volgende week komen daar twee uur LO bij.

Wat ik wel eigenaardig vind, is dat we steeds in een rij moeten wachten alvorens we de klas mogen binnen gaan. En eenmaal in de klas moeten we achter onze bank blijven staan tot we 'zitten' horen.

Tijdens de les wiskunde merk ik wel dat ik beter thuis ben in de Franse termen. Les dizaines worden nu tientallen enzovoort, even wennen.

rosanna eerste middelbaar
Met de eerste rug achter de rug is Rosanna goed vertrokken in het middelbaar. Veel succes, Rosanna!

donderdag 6 september

Yieha, ik mag uitslapen, ik moet maar om 10 uur starten. Want 's morgens krijgen sommige klasgenootjes twee uur Islamitische godsdienst.

Les 'Techniek': hier moeten we naambordjes maken zonder papier te gebruiken. Hebben jullie soms tips voor mij?

De eerste schooldag van Rosanna

Op 3 september zette Rosanna voor het eerst voet in het middelbaar. Voor haar is dat het Meertalig Atheneum in Woluwe. Lees hier het verslag van haar eerste schooldag.

Vrijdag 7 september

Een eerste kennismaking met het vak Latijn, maar in mijn geval dus 'Latin'. Voorlopig nog geen woorden die we niet kennen, maar wel een stukje geschiedenis over Rome en 'Jules César' en 'Brutus'.

Ondertussen heb ik ook een login en paswoord voor Smartschool. Hier kan je via een smartphone terecht voor punten, huiswerk, afspraken, berichten sturen, enz.

Volgende week mogen we twee dagen op uitstap met overnachting in Borgloon. Een sportieve tweedaagse om kennis te maken met alle eerstejaars. Twee dagen geen schoolbanken!

Schooldagboek van het eerste middelbaar

Rosanna en Mette zetten op 3 september hun eerste stap in het middelbaar. Rosanna in het Meertalig Atheneum van Woluwe, Mette in de Middelbare Steinerschool in Anderlecht.