Vierde leerjaar Vier Windenschool wil kamperen in de tuin van de koning

© BRUZZ
| In de tuin van de koning is er voldoende plaats om te kamperen, vinden de leerlingen.

Het vierde leerjaar van de Vier Windenschool uit Molenbeek is op zoek naar een grote tuin niet te ver van hun school. Een bos is eigenlijk zelfs nog beter. 🌳🌳 Wat ze daar dan willen doen? Op bosklassen gaan. Het domein van de koning 🤴 lijkt hen een geschikte plek hiervoor.

Het vierde leerjaar van juf Els zou normaal gezien vorig jaar op bosklassen trekken. Door corona is die meerdaagse uitstap spijtig genoeg niet kunnen doorgaan. En ook hun zeeklassen werden dit jaar geschrapt.😥

Dat vinden de leerlingen en juf jammer. Maar ze laten het daar niet zomaar bij. Ze willen en zullen op bosklassen gaan. 💪

Met de bus of de trein op stap gaat niet, en dus zoekt de klas nu een bos in de buurt van hun school waar ze te voet naar toe kunnen.

Daarom dachten ze aan het koninklijk domein in Laken waar de koning een tuin en een bos heeft. 🤴 Genoeg plaats dus voor een klas van zo'n 20 enthousiaste Brusselse ketjes. En dus schrijven de leerlingen een brief die ze aan de wachters van het paleis willen afgeven. Ze willen zelfs een promotiefilmpje maken om zichzelf voor te stellen.

Benieuwd of dat lukt! 🍀

Maar om toch een plan B te hebben voor als de tuin van de koning niet lukt, zijn ze ook heel blij met een grote tuin of bos ergens anders in Brussel. Ken jij zo’n plek? Laat het gerust weten.

Bekijk hier de oproep van de klas in het radioprogramma Whatzz Up op BRUZZ.