BRUZZKet voor leerkrachten

De leerlingen van De Kleurdoos met hun dikke truien© BRUZZket

BRUZZKet is het jongerenplatform voor en door Brusselse ketten van 9 tot 13 jaar. Maar BRUZZKet is er ook voor de leerkrachten van deze Brusselse ketten. Wat BRUZZKet voor jou als leerkracht kan betekenen, lees je op deze pagina.

📌 Voor en door ketten

BRUZZKet brengt verhalen waarin jouw leerlingen zich kunnen herkennen, want het gaat over hun leefwereld en hun stad.

Op BRUZZKet horen jouw leerlingen de mening en stem van leeftijdsgenoten over Brusselse onderwerpen. De start van een interessante discussie in de klas?

Daarnaast kunnen ze op BRUZZKet ook zelf hun mening kwijt.

BRUZZKet zet de projecten waar jullie als klas fier op zijn graag in de spotlights. Heb jij zo'n project? Laat het zeker weten via ket@bruzz.be en wie weet komen wij wel langs in jouw klas.

📌 Speels leren

BRUZZKet biedt leerkansen om ongedwongen met het Nederlands aan de slag te gaan. 

In onze explainer-video's leggen we Brusselse fenomenen uit op maat van de kinderen. 

Kinderen kunnen op BRUZZKet hun kennis over Brussel testen met interactieve quizzen

Via de coole plekken die ketjes ons tippen, kunnen jullie samen op een originele manier Brussel (her)ontdekken. 

Actuaquiz

Hoe goed volgen jullie het Brussels nieuws? Dat testen we iedere maandag in een nieuwe Actuaquiz die makkelijk samen in de klas opgelost kan worden.

Op het einde van de quiz krijgen jullie niet alleen een score maar vooral ook een artikel met extra uitleg over elke vraag. Speel de quiz

📌 Mediawijsheid

BRUZZKet laat de leerlingen op een veilige manier kennis maken met (sociale) media en zet in eerste instantie in op creatief mediagebruik, maar ook op mediabegrip. 

📌 KLIK

KLIK staat voor Klas in de Kijker en is een project van BRUZZKet en Onderwijscentrum Brussel. Tijdens het project leren 10 klassen de journalistiek en media beter kennen door zelf mediaopdrachten uit te voeren. 

De klassen krijgen bovendien een workshop van onze reporters en komen op rondleiding op de redactie. KLIK loopt telkens van januari tot juni. Inschrijven kan vanaf 6 november. > meer info over KLIK

📌 Reporterklas van BRUZZKet

We zijn regelmatig op zoek naar klassen waar we mogen langsgaan voor de mening van leerlingen over een actueel onderwerp. Hier maken we een filmpje van voor op onze website of op onze sociale mediakanalen. 

Mogen we hiervoor af en toe bij jouw klas aankloppen, dan kan je je opgeven als reporterklas via BRUZZKet.be/reporterklas

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het Brussels nieuws en de activiteiten op BRUZZKet.

Lees meer over