Ook boosterprik voor Brusselse tieners

© BRUZZ

Vanaf 7 maart kunnen ook Brusselse tieners een boosterprik 💉gaan halen in Brussel. Zo’n boosterprik is niet verplicht, maar kan nu dus ook in onze hoofdstad.

In Vlaanderen konden tieners tussen 12 en 17 jaar al sinds begin februari naar een vaccinatiecentrum voor een boosterprik.

Voor Brusselse tieners kon dat toen nog niet in Brussel zelf, maar ze mochten hun derde prik wel in een Vlaams vaccinatiecentrum in de rand rond Brussel gaan halen. We schreven daar toen over in deze post.

Wat je moet weten over de boosterprik?

  • Het gaat eigenlijk over de derde prik tegen het coronavirus.
  • De prik wordt enkel geplaatst als je tweede prik langer dan 4 maanden geleden geplaatst werd.
  • De boosterprik zorgt voor een nieuwe boost van de bescherming tegen het coronavirus.
  • Is niet verplicht.

Het mag maar niet verplicht

Vanaf vandaag kan dat dus ook in Brussel zelf omdat de Hoge Gezondheidsraad in ons land daar nu toestemming voor heeft gegeven.

De Hoge Gezondheidsraad zegt dat tieners zo’n prik mogen laten zetten maar dat het niet verplicht is. Ook omdat we nu in code geel zitten 📉 en jongeren sowieso minder ziek worden na een besmetting. Ze zal daarom ook geen uitnodiging rondsturen voor de boosterprik.

Wie toch een boosterprik wil, kan daarvoor wel een afspraak maken in een van de vele vaccinatiecentra in Brussel.

Waarom was Vlaanderen eerst?

In Brussel (en in Wallonië) heeft men gewacht op de officiële goedkeuring van de Hoge Gezondheidsraad die er nu pas is.

In Vlaanderen heeft men daar niet op gewacht. De Vlaamse regering vond begin februari dat zo’n boosterprik voor tieners wel moest kunnen. Ze keek daarvoor naar andere landen die zo’n prik al langer toedienden aan tieners en waar alles vlot verliep.