Tweede en derde graad middelbaar nog niet voltijds naar school

© Bart Dewaele
Updated: 14-04-2021 - 18:12

Minister van Onderwijs Ben Weyts heeft vandaag samengezeten met de onderwijskoepels (= de baas van de scholen) over de manier waarop de scholen volgende week weer zullen openen. ๐Ÿซ Ze besloten om opnieuw het systeem van voor de paasvakantie te gebruiken.

Voor de paasvakantie werd nog gezegd dat iedereen vanaf 19 april weer voltijds naar school zou kunnen. Dat was vooral goed nieuws voor de leerlingen vanaf het derde middelbaar. Zij mogen al bijna het hele schooljaar maar enkele dagen per week naar school. De rest van de tijd moeten ze online les volgen.๐Ÿ“š

De voorwaarde was wel dat de coronacijfers voldoende gedaald zouden zijn. ๐Ÿ“‰ Die cijfers zijn inderdaad gedaald door de paaspauze, maar nog niet voldoende.

Daarom is er beslist dat de Nederlandstalige scholen in Brussel en in Vlaanderen op 19 april terug starten zoals het voor de paasvakantie was. Concreet betekent dit:

  • Kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar tot en met het tweede middelbaar mogen voltijds naar school
  • Leerlingen vanaf het derde middelbaar (= tweede en derde graad) volgen de helft van de tijd les op school en de andere helft van thuis uit.

Versoepelingen

Na de paasvakantie kan dus nog niet iedereen elke dag naar school. Ook het mondmasker ๐Ÿ˜ท blijft nog even verplicht voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar.

Maar gelukkig zijn er andere dingen die wel weer mogen:๐Ÿ‘

  • Daguitstappen mogen ook doorgaan als het om een activiteit binnen gaat, zoals een bezoek met de klas aan een museum.
  • Op de speelplaats mag je weer samen spelen met kinderen buiten jouw klasgroep.
  • Vanaf 16 mei mag je met de klas ook weer op uitstap voor meerdere dagen, zolang je binnen Belgiรซ blijft.
  • Vanaf 31 mei zouden ook de meerdaagse uitstappen naar het buitenland met school weer mogen.

Maar eerst ...

Maar eerst nog volop genieten van de laatste week paasvakantie. Weet je niet wat te doen, bekijk dan zeker de vakantietips op BRUZZKet.be