Doen!

Wat te doen tijdens de herfstvakantie in Brussel?

© Photonews

Yes, vakantie! Hoewel het weer in de herfstvakantie al eens kan tegenslaan, vonden wij toch massa's dingen om je herfstvakantie goed te vullen. Vervelen is geen optie! 🤪

We beginnen met een korte mededeling: in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober draaien we de klok een uur terug en gaan we over naar wintertijd.Dat betekent dat we een uur langer vakantie krijgen om deze tips uit te voeren! 😎

🍁 Eerste Hulp bij regenweer

Stopt het maar niet met regenen? Het ideale moment om een expo mee te pikken. En dat hoeft absoluut niet saai te zijn!

  • Trainworld 🚂: het treinmuseum in Schaarbeek is altijd een goede plek om eens langs te gaan. Zeker tijdens de herfstvakantie, want op dinsdag 2 november kan je in Trainworld naar een aantal kortfilms gaan met in de hoofdrol vaak een ... trein of metro. (Meer info)
  • Ha Ha Humor 🤣: er mag al eens gelachen worden, ook in een museum en ook met kunst! In de tentoonstelling Ha Ha Humor vind je zo een paar grappige en bizare kunstwerken, zoals een 'kaka'-machine of een urinoir op een krukje. (Meer info)
  • T-Rex in het Dinomuseum
t.rex_slide_01_nl_0.jpg

Maak kennis met Trix, een vrouwelijke Tyrannosaurus rex 🦖 van 67 miljoen jaar oud. Ze werd door paleontologen opgegraven in Amerika en je kan een kopie van haar skelet nu bewonderen in het Museum voor Natuurwetenschappen.

En het stopt niet bij alleen maar 'kijken' en 'bewonderen'. In deze expo mag je ook dingen 'doen'. Zoals fietsen voor je leven tegen een woeste T.rex bijvoorbeeld! (Meer info)

Kijk naar nieuwe afleveringen van de Harige Helden

Goed nieuws: de Harige Helden zijn terug. Een hele zomer lang wandelden paard Akkie en ezel Peer door Brussel en vervulden ze de dromen van Brusselse ketten. Tijdens de herfstvakantie (van 1/11 tot 5/11 ) verschijnt er elke dag een nieuwe aflevering op BRUZZKet. 

Griezelen met De Gebroeders Schimm

Niets zo zalig als een beetje griezelen (en gibberen) tijdens een leuke film. Vanaf 3 november kan je in de cinema naar de nieuwe film 'De Gebroeders Schimm' gaan kijken. Daarin spelen twee Brusselse kinderen mee.

🍁 Speciale activiteiten

Tijdens de herfstvakantie wordt er natuurlijk ook heel wat georganiseerd. Zo kan je je inschrijven voor een coole stage (kijk zeker eens op deze website) of naar een van deze events gaan:

  • Dia de muertos
20211029_Dia de Muertos in marollen

Van 1 tot 6 november is het Mexicaans feest in de Marollen en herdenken we de doden. Je vindt er een reusachtig altaar waar je aandenkens aan dierbare overledenen kan schenken.

Daarnaast zijn er optredens, optochten, workshops en Mexicaans vuurwerk.

En laat je maar eens goed gaan met dat verkleden als je naar de Marollen trekt.💀 (Meer info)

  • Bright Brussels Festival

Zin in een prachtige wandeling die Instagramwaardige foto's oplevert? Dan kan je naar het lichtfestival "Bright Brussels Festival".

Dat is 10 dagen (van 28 oktober tot 6 november) lang genieten van prachtige lichtkunstwerken doorheen de stad. Op deze kaart op de website van Bright Brussels vind je alle plekken waar er iets te beleven valt. 💡

@bruzzket

Nog tot en met 6 november in en rond de Europese wijk 🤩

♬ Golden - Harry Styles

Films kijken tijdens Filem'On

Herfstvakantie, dat betekent ook filmfestival Filem'On en dus een week lang genieten van allerlei heerlijke films! 

🍁 Ik wil naar buiten! 

Genoeg binnen gezeten en zin om naar buiten te gaan? Dan hebben wij voor jou in de aanbieding:

  • Groen Brussel

Ja, Brussel is heel wat groener dan je misschien zou denken. Er zijn veel parken en bossen waar je kan wandelen, fietsen en ravotten.🌳 Zo is er bijvoorbeeld het Laarbeekbos, het Ter Kamerenbos en natuurlijk het Zoniënwoud. Daar lees je alles over in dit artikel. 

  • De coolste speeltuinen getest

1711 speeltuinen4
© Ivan Put

Als je dan toch in het bos bent, moet je zeker eens stoppen bij een aantal toffe speeltuinen in de Brusselse bossen, zoals bijvoorbeeld de speeltuin aan het Rood Klooster of het Laarbeekbos. 🎢

Maar ook buiten die bossen zijn er coole speeltuinen om je in uit te leven, zoals bijvoorbeeld de speeltuin in het Georges Henripark.

Meer weten? -> BRUZZKet testte vier coole speeltuinen uit.

Nog niet voldoende tips? Kijk dan zeker ook even naar onze tips van vorig jaar. Want vervelen is geen optie!😎