KLIK

Brussel: de stad van morgen?

© BS De Telescoop

Is Brussel een vernieuwende en groene stad? Of kan het er één worden? De leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van basisschool De Telescoop in Laken gingen op onderzoek. Ze gingen bekijken wat er vandaag al gebeurt in Brussel om een stapje dichter te zetten bij de stad van de toekomst. 🌍

De leerlingen van De Telescoop gingen langs bij de MIVB, de stadsboerderij BIGH en bij de ateliers van Recyclart. Ze onderzochten welke duurzame vernieuwingen er zijn op vlak van vervoer, voeding en consumptie. Het resultaat van hun onderzoek vind je in dit dossier. 👇

BIGH: een boerderij in de lucht

Wil je weten hoe mensen vissen kweken? Waarom compost belangrijk is? En hoe een serre warm blijft? BIGH, een boerderij op een dak, heeft de antwoorden.

De MIVB binnen 20 jaar

Metro's, trams en bussen zijn duurzame technische systemen. Wat doet de MIVB al voor duurzaamheid? En hoe zal de MIVB er binnen 20 jaar uitzien? Ze hebben al veel plannen voor later. 

Recyclart: een duurzaam atelier

De derde graad van De Telescoop ging op bezoek bij Recyclart om meer te leren over techniek en duurzaamheid. Maar wat is Recyclart eigenlijk? En wat doen ze voor de aarde?

Doe-tip: maak zelf je eigen bloembak

De derde graad van BS De Telescoop is bij Recyclart geweest. Ze mochten er zelf iets maken. Ze maakten een bloembak uit gerecycleerd hout.